Přehled článků Aktuálně akce mládež vedení

Kurz pro rádce a mladé vedoucí

Dorostová unie (partnerská organizace CB) pořádala i letos 21.–28. 8. v Ostrově u Macochy za účasti 39 zájemců Rádcovskou – zážitkový kurz pro rádce a mladé vedoucí pracující s dětmi ve volnočasových klubech a skautských oddílech.

foto Dorostová unie

S občasnými přestávkami Rádcovská probíhá již od roku 1997 a jejím hlavním cílem je výchova vedoucích, kteří budou zodpovědní vůči sobě, druhým a Bohu.

„Každý den začínáme společným nástupem, po kterém následuje osobní ztišení nad Božím slovem. Po něm se účastníci schází k diskusi a společným modlitbám. Dopoledne a odpoledne se střídají krátké a interaktivní semináře se zážitkovými aktivitami s reflexí,“ napsal pro Život víry koordinátor výchovného systému DU Josef Kostelecký.

Důležitou součástí byl odpolední mentoring, během něhož mohl každý účastník mluvit se starším a zkušenějším vedoucím. S vlastním mentorem by se měl pak každý absolvent scházet i během následujícího školního roku. Po večeři následoval program u ohně.

„Byla tu fajn parta lidí a prožíval jsem Boží přítomnost,“ sdílel jeden z účastníků. Další ho doplnil: „Vím, že Bůh ve mně pracoval, a tak začnu se ztišením ve chvílích pokušení.“

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné