Přehled článků Aktuálně akce církev misie

Konference misionářů v srdci Beskyd

Poslední zářijový týden se Malenovicích setkalo 400 misionářů z více než 14 zemí střední a východní Evropy. Každoroční konferenci pořádala mezinárodní organizace Josiah Venture, do které patří i Křesťanská akademie mladých (KAM).

foto z akce (zdroj Instagram @josiahventure)

Letošním tématem bylo mentální zdraví. ,,U mladých, kterým sloužíme, ... pravidelně narážíme na problémy deprese, úzkostí nebo sebevražedných myšlenek,” zdůvodnil výběr tématu vedoucí organizačního týmu Rob Chestnut.

Hlavním řečníkem byl vedoucí programu manželské a rodinné terapie na univerzitě Wheaton v americkém Chicagu Dr. David van Dyke. Hlavní přednášky se zaměřovaly na to, jak být první pomocí pro dnešní úzkostlivou generaci. Kromě nich probíhaly desítky volitelných seminářů.

„Vnímáme urgenci věnovat se tomuto tématu i napříč českými církvemi. Podklady z konference překládáme, aby byly dostupné pro všechny vedoucí mládeží a církví. ... Na jaro pak připravujeme program pro týmy vedoucích mládeží s názvem Recharge, kde se vedoucí mohou učit určité první pomoci v těchto nelehkých situacích,“ uvedla vedoucí vzdělávání KAM Pavlína Bujoková.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné