Přehled článků Aktuálně duchovní život akce duchovní dary umění

Konference Charis: „Jsem misionář, nebo misijní pole?“

V neděli 14. července se v zaplněném pavilonu F brněnského výstaviště uzavřel další ročník konference Charis (dříve Katolické charismatické konference), jíž se v předchozích pěti dnech zúčastnilo kolem 6000 účastníků z řad příslušníků katolické církve, ostatních denominací i zájemců o duchovní život. Záštitu nad konáním akce převzal brněnský biskup Mons. Pavel Konzbul a jihomoravský hejtman Mgr. Jan Grolich.

„Nový název byl zvolen s ohledem na propojení a sjednocení všech projevů charismatického hnutí v různých zemích, program konference však zůstává tentýž a poskytuje příležitost jak pro ztišení a prohloubení vztahu k Bohu, tak pro setkávání s přáteli a odpočinek během doprovodného programu,“ uvedla Pavlína Pastyříková z týmu vedoucích.

Mezi řečníky byli V. Kodet, P. Konzbul, P. Húšť, V. Filipová, M. Kallus nebo P. Petrášková. Součástí konference byla již tradičně také divadelní představení (např. Víťa Marčík), koncerty chval (Alive) či operní a duchovní tvorba v podání špičkových sólistů. Nechyběla ani dětská konference s duchovně-zábavným programem, který pro děti od 4 do 15 let připravily téměř dvě stovky dobrovolníků. Dalších sto dobrovolníků pomáhalo u vstupu, na registraci, na parkovištích i při přípravě a úklidu prostor.

Myšlenky inspirované letošním mottem „Jsem misionář, nebo misijní pole?“ zaznívaly během přednášek na hlavním pódiu, rozvíjely se v paralelních programech i osobních rozhovorech a doznívaly v konferenční kapli.

Sedmnáctý ročník konference by se měl uskutečnit 9.–13. 7. 2025 opět v Brně.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné