Přehled článků Aktuálně akce hudba chvály umění

Kefasfest: Festival ve zřícenině kláštera

Kefasfest, open air festival odehrávající se na zřícenině bývalého kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích nedaleko Brna, je pořádán (s výjimkou covidového přerušení) od roku 2012 vždy koncem června. Je určen především pro mládež od cca 14 do 25 let, která se aktivně spolupodílí na plánování a organizaci festivalu (výběr účinkujících, propagace, moderování, stravování, zdravotnické a pořadatelské služby).

Kefasfest 2024 (foto FB Kefasfest)

„Bez pomoci cca 50 dobrovolníků by realizace festivalu vůbec nebyla možná. Pro mladé je to příležitost ke  spoluvytváření akce. Díky tomu rozvíjejí svoje dovednosti v mnoha oblastech –  organizace, spolupráce, komunikace, přebírání odpovědnosti, řešení krizových situací. Festival je ale otevřený široké veřejnosti a zvlášť v posledních letech se ho účastní i rodiny s dětmi. Kefasfest má také ukázat, že si lze hudební festival užít i bez alkoholu a drog,“ uvedla pro Život víry za pořadatele Pavla Sluková. Letos (21.–23. 6.) akci navštívilo kolem 300 osob.

Festival začal po prudké bouřce s hodinovým zpožděním koncertem Pavla Čadka, po něm následovalo vystoupení Michala Horáka a páteční program uzavřela brazilská zpěvačka Thabata Oliver (ex-Christafari). Po sobotní ranní mši sdílel svůj životní příběh Jindřich Kotvrda z hnutí Víra a světlo, ekumenického společenství lidí s mentálním postižením, jejich rodin a dobrovolníků. Odpoledne měli návštěvníci možnost využít širokou nabídku nejrůznějších aktivit, workshopů a dalších koncertů. Velký úspěch sklidila bubenická show v podání Ritmo Factory a večer chval vedený skupinou eSPé. Program v neděli zakončil koncert smyčcového kvarteta Seňoritas.

„Jsme vděční, že můžeme veřejnosti zprostředkovat takto širokou nabídkou kulturního a duchovního vyžití a těšíme se na další ročník,“ dodala Sluková.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné