Přehled článků Život a vztahy duchovní život svědectví manželství sexualita

Když už spolu spíme, proč to měnit?

Od narození jsem byla vedena ke křesťanství. Rodiče se s námi modlili, chodili jsme do kostela, na různé programy, tábory a mohla jsem se dozvídat, kdo je Ježíš a co pro mě udělal. Byla jsem z toho nadšená, moc jsem si přála být Ježíšovým učedníkem a dát mu celý svůj život. Strašně ráda jsem se za lidi modlila a chtěla jsem jim o Ježíši vyprávět. Ve dvanácti jsem se nechala pokřtít a těšila se na nová dobrodružství.

ilustrační foto JD Mason, Unsplash

Když mi bylo patnáct, museli jsme se přestěhovat docela daleko od města, kde jsme dosud bydleli, a pro mě jakožto dívku v pubertě to bylo velmi náročné. Nastoupila jsem do prvního ročníku gymnázia a snažila se co nejlépe zapadnout. Moc mi to ze začátku nešlo, měla jsem úplně jiné hodnoty než spolužáci a věci, které pro mě byly naprosté tabu, byly pro ně normální.

Tak moc jsem se snažila zapadnout, zalíbit se ostatním, že jsem si ani neuvědomila, že svoji hodnotu už nehledám v Bohu, ale v druhých lidech. Tak moc jsem si přála se někomu líbit, být cool a někam patřit, že jsem začala zkoušet všechno možné.

Začalo to tím, že jsem chodila na různé akce a pila alkohol, i když mi nechutnal. Často jsem se opila, líbala se s různými kluky a připadala si hezká a přijatá. Později už jsem byla ve stádiu, kdy mi přišlo úplně normální spát se svým klukem. Vždyť to dělají všichni. Začala jsem se koukat na porno a moje dřívější hodnoty se válely něk ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné