Přehled článků Příběhy svědectví povzbuzení hudba chvály

Jenn Johnsonová: V Bethelu jsme zažili bláznivé věci

Bethel je pravděpodobně jedním z nejznámějších amerických megasborů. Odtamtud pocházejí písně, které zpívají křesťané po celém světě. Podle Jenn Johnsonové by se ale Bethel dal v rámci Kristova těla přirovnat k podpaží.

Jenn Johnsonová vede chvály v americkém megasboru Bethel (PR fotografie)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Říká to samozřejmě v žertu, ale pokud se chcete o této službě dozvědět zblízka a z první ruky, pak je Jenn Johnsonová ten pravý člověk pro vás. Dnes jednačtyřicetiletá žena vede společně se svým manželem Brianem chvály v kalifornském Reddingu od svých 18 let. Za tu dobu byla svědkem „nádherně bláznivých“ nadpřirozených projevů, včetně tolik diskutovaného zlatého prachu, který prý během jednoho shromáždění chval padal po celé hodiny.

V roce 2001 vedla její služba k založení vydavatelství Bethel Music. Jednou z hlavních motivací bylo, aby hudebníci prospívali ve svém společenství, aniž by byli pod neustálým tlakem cestování po turné nebo nahrávání mimo domov. Podle Johnsonové je pastorační přístup Bethelu stejně důležitý jako všechno, co dělají po tvůrčí stránce.

Jenn Johnsonová je v mnoha ohledech tváří a hlasem Bethelu; mezi její neznámější písně patří například píseň Goodness of God (Boží dobrota), jeden z momentálně celosvětově nejčastěji zpívaných chvalozpěvů. Pře ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné