Přehled článků Zaostřeno duchovní život církev pastorace víra

J. Lee Grady: Selhání vedoucího není důvod opustit víru

Ježíše jsem začal vážně následovat v 70. letech. Od těchto počátků až do současnosti jsem byl svědkem selhání mnoha vedoucích.

J. Lee Grady (foto archiv autora)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

V dobách Ježíšova hnutí (Jesus Movement) jsme se dozvěděli, že Lonnie Frisbee – evangelista hippies, který byl ztvárněn ve filmu „Jesus revolution“ – se rozvedl kvůli sexuální nemorálnosti a musel přerušit vztahy s Chuckem Smithem, pastorem Calvary Chapel. V 80. letech se evangelisté Jimmy Swaggart a Marvin Gorman dostali do večerních zpráv kvůli sexuálním skandálům. Poté co měl zakladatel (televizního pořadu) PTL Jim Bakker mimomanželský poměr, šel do vězení za zneužití dárcovských prostředků.

V devadesátých letech, kdy jsem se stal redaktorem časopisu Charisma, jsem skandály kolem biskupů, pastorů, falešných proroků, křesťanských zpěváků a šarlatánů, kteří se přiživovali na věřících, přestal počítat. Jsem dost starý na to, abych si vzpomněl na W. V. Granta, kterému bylo v pořadu Nightline dokázáno, že falšoval uzdravení, na Roberta Tiltona, který podváděl dárce a jejich žádosti o modlitbu házel do koše, na Earla Paulka, který ve svém sboru v Atlantě sexuá ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné