Přehled článků Aktuálně pronásledování Asie

Indie: Manželé uvězněni za „nucení k obrácení“

Křesťanští manželé, pastor Rameš Ahirwara a jeho žena Sakši z vesnice Vivek Nagar ve státě Madhjapradéš, byli v březnu posláni do vězení kvůli údajnému vyvíjení nátlaku na přijetí křesťanství.

pastor Rameš Ahirwar s manželkou Sakši (foto Morning Star News)

Muž jménem Abhišek nařkl dvojici z únosu své manželky (a pastorovy neteře) Sapny s tím, že ji křesťané u sebe drželi proti její vůli, bránili jí v návratu domů a vyvíjeli na ni nátlak k přijetí křesťanství. Ženě prý rovněž nabízeli, že jí nechají postavit dům a zajistí jí peníze na živobytí.

Během soudního líčení Sapna vypověděla, že ji nikdo její náboženství měnit nenutil ani jí nenabízel jakýkoli finanční obnos. Uvedla také, že se manžela stranila z vlastní vůle. Navzdory tomu poslal oblastní soud oba manžele na dva roky do vězení a vyměřil jim pokutu. Proti verdiktu manželé podali odvolání.

Zákon proti náboženské konverzi byl zaveden již ve dvanácti indických státech. Nacionalistické hinduistické skupiny volají po jeho zavedení na federální úrovni. Kvůli této široce zneužívané legislativě vzrůstá počet případů násilí a zatýkaní příslušníků náboženských menšin.


Hlas mučedníků, Morning Star News

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné