Přehled článků Zaostřeno misie pronásledování Asie

Indie: Evangelium narušuje „přirozený řád“

Sedíme s manželem a dětmi při večeři u známých, Indů, kteří jako misionáři mnoho let sloužili domorodým kmenům v horské oblasti jednoho indického státu. Vyprávějí o své práci a důvodech, proč ji po letech museli opustit a vrátit se do metropole, kde všichni žijeme.

ilustrační foto Wycliffe Global Alliance, Marc Ewell (CC:BYNCND)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Největší skupinu misionářů v Indii tvoří místní misionáři (podle modlitebního průvodce Operation World je jich asi 80 000). Funguje zde řada místních misijních organizací, které misionáře zaměstnávají a vysílají nejčastěji do nezasažených oblastí země k domorodým kmenům. Takto vyslaní misionáři pracují za velmi těžkých podmínek. Jejich mzda je nuzná. V mnoha případech jejich děti studují v křesťanských internátních školách stovky kilometrů daleko, aby rodičům nebyly břemenem ve službě. Pokud misionáři nenesou během tří či čtyř let dobré ovoce, je to bráno jako selhání ve službě a jsou přemístěni na jiné místo a na tom stávajícím je nahradí někdo jiný. Tlak na výsledky je obrovský.

Děti misionářů často studují v internátních školách, stovky kilometrů od svých rodičů.

Rodina, se kterou si povídáme, touto cestou jít nechtěla, a tak se rozhodla vydat na vlastní pěst (a s vlastním sháněním financí, což není běžné a je to velmi obtížné) do místa a k lidem, kte ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné