Přehled článků Téma svědectví církev evangelium

Hudba a punč z korby auta: Evangelista Peter Kuba chce mít „misijní kombajn“

Poselství o Ježíši je cestou k záchraně každého člověka i v 21. století. Platí to však pouze tehdy, když nezůstane na policích teologických knihoven, ale je předáváno nevěřícím. Jak by totiž mohli uvěřit v toho, o kterém neslyšeli? Právě to je hnacím motorem pastora Petera Kuby, který Dobrou zprávu rozváží po českých a slovenských městech evangelizačními pick-upy.

Evangelizační pick-up v akci (foto Facebook Zasáhnout svět)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Kdy jste začal toužit evangelium širokému okruhu lidí?

Uvěřil jsem spolu s kamarády v 90. letech, kdy bylo v Československu probuzení. Hned po obrácení jsem věděl, že chci Bohu sloužit. Na srdci jsem měl zvěstování evangelia. Postavit se s kytarou na náměstí bylo v pohodě, ale já jsem měl větší představu. Chtěl jsem založit sbory, které by k tomu poskytly zázemí – lidské, technické, finanční. Když se to po delší době naplnilo, Bůh obnovil touhu přinést evangelium masivně. Jako Reinhard Bonnke – ve velkém, jako kombajn. Chci přinést evangelium tak, aby svět viděl, že je tady církev, že nejsme skrytý underground.
Církev nemůže být komunita uzavřená do sebe a jen vychovávat další generace. To mi nestačilo. Církev je tu, aby ovlivňovala a zasahovala svět.

„Zasáhnout svět“ se také jmenuje vaše organizace. Jak vznikla a co dělá?

V církvi je to většinou tak, že se pozve evangelista nebo se jednou dvakrát za rok udělá nějaká evangelizace. Vytvoří se plakáty, k ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné