Přehled článků Aktuálně církev pastorace cestování

Hostina pod australským sluncem. Čeští pastoři objevovali nové horizonty

Na podlaze hotelu v centru Melbourne nás sedělo pětašedesát. Církevní pracovníci z AC, CB, KS a Slova života. Mezi námi stál Steve Wyndham, sympatický šedesátník s jiskrou v oku a na první pohled s autoritou. „Vítejte v Austrálii! Připravili jsme pro vás hostinu plnou toho nejlepšího, co máme a s čím se chceme podělit. Bude záležet jen na vás, zda tuto nabídku přijmete a zužitkujete ji pro sebe a pro církev v Evropě.“ Následovalo jasné proroctví a výklad poslední kapitoly Janova evangelia o lovení ryb a změně myšlení. A také varování: „Bůh u nás mocně jedná a mluví k lidem velmi osobně. Buďte na to připraveni a nenechte se tím překvapit.“

Část české výpravy na konferenci Harvest pořádané církví ACC. (foto Daniel Litvan)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Dívali jsme se okolo na sebe a začalo nám být jasné, že jsme u něčeho, co nás přesahuje, co překonává naše dosavadní zkušenosti a co má potenciál přinést Boží jednání k nám do Evropy. Naplňovalo se to každý další den: Vždy jsem si říkal, že jsem se dnes setkal s Boží mocí a vrcholem celé výpravy. Avšak každý další den nás Bůh znovu překvapoval.

Proroctví Smithe Wiggleswortha

Před více než pěti lety dostal Martin Penc (pastor AC Kolín) touhu vzít pastory z Česka do Austrálie, aby mohli vidět, nasát a přinést domů požehnání, které církev u protinožců zažívá již desetiletí (viz rozhovor v ŽV 2023/6, str. 16). Neuvěřitelný příběh oslovování vedoucích, zajištění financí a pobytu se naplnil v první půlce října tohoto roku (1.–17. 10.).

Martin spolu s vedoucími australských sborů připravil pod názvem „Nové horizonty“ mimořádn ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné