Přehled článků Aktuálně akce mládež duchovní růst vedení služba vzdělávání

History Makers: konference pro ty, kdo chtějí „změnit běh dějin“

Ve dnech 7.–13. 9. 2024 proběhla v Dobříkově u Vysokého Mýta již šestnáctá konference History Makers. Cílem jejích účastníků je „stát se k Boží slávě lepším vedoucím“.

Studijní skupinka na konferenci History Makers, foto Daniel Jurčo

Pro mladé vedoucí mládeží, dorostů a služeb mezi vysokoškoláky konferenci History Makers pořádá International Leadership Institute ve spolupráci s Odborem mládeže CB.  

„Otevírali jsme spolu osm klíčových hodnot pro vedoucí – počínaje důvěrným vztahem s Bohem. Trávili jsme čas před Bohem a hledali, kam nás chce dál vést, přemýšleli jsme nad vedením, evangelizací i učednictvím,“ napsal za organizátory Tomáš Kolman, kazatel sboru Církve bratrské v Opavě. „Byl to další vzácný týden s nadšenými mladými lidmi, kteří chtějí ‚změnit historii‘ – přinést lidem i světu okolo něco, díky čemu se jejich životy budou odvíjet jinak.“

Klíčové hodnoty, na které dobrý vedoucí nesmí zapomenout, jsou podle International Leadership Institute tyto: důvěrný vztah s Bohem, zápal pro žeň, vedení založené na vizi, srozumitelná evangelizace, výchova učedníků a vedoucích, priorita rodiny, věrné správcovství a integrita.

Mezi účastníky byli členové čtyř denominací včetně jejich vedoucích odborů mládeží. „Začíná se rodit víc než jen příležitost přijet někam na týden, ale touha těchto osm hodnot přinášet do našich mládeží systematičtěji a možná pro ně získat i starší vedoucí,“ okomentoval účast Kolman.

Také účastníci byli s konferencí spokojení. Jeden z nich napsal: „Můžu říct, že HM je jedinečná ... akce, která mění životy mladých vedoucích a samotných mládeží. Asi jsem nezažil tak cílenou, propracovanou, praktickou, a hlavně úspěšnou akci.“

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné