Přehled článků Aktuálně akce mládež církev děti škola

Exit Tour míří znovu do škol

Exit Tour (ET) pořádaný Křesťanskou akademií mladých proběhl letos během října a listopadu ve Strakonicích a Hranicích. Jeho cílem je ve spolupráci s místními křesťany nabídnout školám preventivní program reagující na otázky žáků na druhém stupni základních škol a studentů středních škol.

ET Strakonice (foto KAM)

Program začal v roce 2009 a během svého fungování navštívil stovky škol v desítkách měst. Ve Strakonicích byl už potřetí, v Hranicích počtvrté.

„Během ET navštívíme v jednom městě 3–4 školy. Ráno rozjedeme úvodní setkání v tělocvičně, kde se sejdeme se všemi studenty, kteří se programu budou ten den účastnit. Hraje tam kapela, moderátoři vysvětlí, kdo jsme a proč jsme na jejich škole. Představí se lektoři a jejich preventivní programy. Pak se studenti rozdělí po třídách a jdou na série svých programů. Po skončení se opět všichni sejdeme v tělocvičně, kde program ukončíme a pozveme studenty na odpolední Exit párty. Ta probíhá ve spolupráci s místními křesťany,“ popsala za pořadatele Daniela Dickson.

V obou městech se organizátorům programu podařilo oslovit přibližně dva tisíce studentů na několika školách. Podmínkou spolupráce s Exit Tour je závazek místních křesťanů v následné práci se studenty. Ve Strakonicích to jsou kluby Quest a v Hranicích kluby Lavina.

„Exit Tour právě teď prochází restartem po covidu. Říkali jsme si, jestli to je stále aktuální program, který jako křesťané můžeme školám v sekulárním světě nabídnout. Musím říct, že jsem byla překvapená. Už tím, jak kladně hodnotili celý program učitelé. Líbilo se jim, že se o studenty zajímáme a mluvíme s nimi tak, aby se cítili bezpečně,“ dodala Dickson.

 

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné