Přehled článků Aktuálně

Evropská konference Aglow: Sjednoceny v rozmanitosti

Ve dnech 18.–20. 1. Praha hostila Evropskou konferenci Aglow – křesťanského spolku žen.

Evropská konference Aglow v Praze (leden 2024), foto Monika Bakešová

Tato setkání žen, které vedou Aglow ve svých zemích, se konají pravidelně každý rok, pokaždé v jiném státě. Letos se do pražského hotelu Step sjelo 175 účastnic a účastníků (ano, přijeli i muži) z 20 evropských států.

Téma konference „Glory Rising“ vyjadřovalo touhu, aby Boží sláva rostla a šířila se. Kromě hlavních mluvčích Nancy McDanielové (USA) a Nonnie McVeighové (Velká Británie) mluvily ženy z různých zemí. Část programu byla věnována i historii Židů v Čechách, zejména v Praze.

Jako červená nit se jednotlivými promluvami nesl důraz na to, že žijeme v mimořádné době a Bůh před námi otvírá různé dveře. Na nás je najít víru, ochotu a odvahu do nich vstupovat.

„Asi nejsilnější dojem na mě udělalo, když jsem viděla ženy různých kultur, temperamentu, z různých sociálních vrstev, jak společně uctívají Pána, jak jsou zapálené a nasazené pro Boží věci,“ uvedla ke konferenci Luba Šťastná z českého Aglow. „Pomohla bych si oficiálním mottem Evropské unie: Sjednoceni v rozmanitosti. Stály zde temperamentní černošky z Francie vedle střízlivých Němek, klidné Lotyšky vedle rozesmátých Holanďanek, muži vedle žen – a všichni společně chválili Boha, společně se sdíleli o tom, co Pán dělá v jejich národech a co jim Duch svatý ukazuje. Věřím, že v jednotě povstává Boží sláva.“

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné