Přehled článků Izrael Izrael smíření odpuštění židé

„Dřív jsme Židy považovali za monstra,“ vzpomínají Hasan a Rana z Libanonu

Jedním z nejsilnějších momentů na loňské konferenci ICEJ Connection v Českém Těšíně byly společné chvály pod vedením mesiánského žida z Izraele a arabského křesťana z Libanonu. Bylo zjevné, že smíření Židů a Arabů je díky Ježíši nejen možné, ale skutečně probíhá. Zmíněný Libanonec Hasan s manželkou Ranou poskytli Životu víry krátký rozhovor; mluvili nejen o smíření, ale také o misii mezi muslimy.

ilustrační foto Freepik

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Jste ze stejné země?

Rana: Ne, přestěhovala jsem se do Libanonu před šesti lety.
Hasan: Potkali jsme se tam. Já jsem v Libanonu vyrůstal.

Jak jste se v Libanonu ocitla?

Rana: Nikdy jsem neměla v úmyslu jet na Blízký východ. Vždycky jsem chtěla „jít k národům“, uvažovala jsem spíš o Africe a Asii. Bůh ale jednoho dne velmi jasně promluvil a řekl: „Libanon.“ Odjela jsem na deset měsíců, ale Bůh mi jasně ukázal, že tam zapustím kořeny.

Hasane, pocházíte z křesťanské rodiny?

Hasan: Ve svých oficiálních dokumentech mám napsáno, že jsem muslim, protože u nás děti dědí náboženství po otci a můj otec je muslim. Maminka není Libanonka, potkali se na vysoké škole, byla nominální křesťanka, než se v Libanonu potkala s Pánem. Když jsem vyrůstal, byl jsem zmatený. Lidé se mě ve škole ptali, jaké je moje náboženství. Ptal jsem se rodičů, co mám odpovědět. Řekli mi, ať odpovídám, že jsem napůl křesťan a napůl muslim (smích). To jsem dělal, než jsem ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné