Přehled článků Můj příběh svědectví

Dlažební kostka v okně (příběh čtenáře)

Pracuji v realitách. Před několika lety jsem pro jednu starší Čechokanaďanku (dnes 80letou), zajistil koupi bytu v Praze 6. Před necelými třemi měsíci se na mě obrátila s žádostí o správu tohoto bytu, neboť její sestra, která se o byt starala, je na tom zdravotně špatně. První věcí bylo zajistit zasklení rozbitého okna, které rozbili hasiči, když se potřebovali do bytu dostat za její sestrou, jež byla zrovna v bezvědomí.

ilustrační foto Nathan Mcdine, Unsplash

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Snažil jsem se najít sklenáře co nejblíž bytu. Podíval jsem se na internet a vybral jednoho, u něhož byly dvě kladné a jedna záporná reference. Domluvil jsem jeho návštěvu, a jelikož paní tou dobou byla v Česku, byla u toho. Sklenář vše změřil, sdělil cenu a vzal si zálohu 2000 Kč. Druhý den v noci ale někdo hodil do dalšího okna dlažební kostku, a tak jsme sklenáře požádali ještě o jednu návštěvu. Dorazil jeho kolega a opět si vzal zálohu 2000 Kč. Termín realizace byl stanoven do dvou týdnů.

Jak ale plynul čas, sklenář postupně přestal reagovat na telefonáty, až jsem pochopil, že se jedná o podvodníka. Bylo pro mě těžké se s tím vyrovnat – za výběr sklenáře jsem se modlil, navíc jsem to zajišťoval pro starou paní, která mi důvěřovala. Když jsem už ale nabyl skálopevného přesvědčení, že se jedná o podvodníka, s paní jsme se domluvili, že věc nahlásíme na policii. Tam nám sdělili, že „sklenáře“ znají – že okrádá zákazníky tím, že např. rozbíjí výlohy, nabízí sklenářské práce, ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné