Přehled článků Aktuálně akce církev

Církev v síti

V sobotu 11. 11. 2023 uspořádal Misijní odbor BJB v pražském sboru na Vinohradech konferenci Církev v síti aneb Křesťan ve virtuálním světě.

Církev v síti (foto FB Bratrská jednota baptistů)

„Během celodenního programu jsme hledali odpovědi a způsoby, jak být v dnešní době křesťany, jejichž misie zasahuje lidi brouzdající ve virtuálním světě. Jak být Ježíšovými učedníky-rybáři i v on-line prostoru a jak tuto práci dělat po praktické stránce co nejlépe,“ vysvětlila za tým organizátorů Klára Bechná cíl konference.

Dále pro Život víry popsala její průběh: „Dopolední série přednášek byla plná společných témat. Učili jsme se vnímat běžného uživatele internetu, co ho na sítích láká, čím ho zaujmout a jak mu předávat, co neseme.“ Odpoledne si mohli účastníci, kterých bylo přibližně padesát, vybrat ze čtyř praktických seminářů zaměřených na tvorbu videí, sociální sítě, webové stránky a audio/video stream.

„Při přípravách konference jsme mysleli na všechny, kteří chtějí vykročit a přinést změnu, ale neví úplně jak. Proto jsme na konferenci představili přehledný start-up balíček s tipy a triky, programy a nástroji, které mohou být ve všech těchto oblastech užitečnými pomocníky,“ dodala Bechná.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné