Přehled článků Aktuálně mládež děti příroda

Andělské kempy posedmé

Mezinárodní vězeňské společenství zorganizovalo o letošních prázdninách již posedmé Andělský kemp. Ve dvou turnusech se ho zúčastnilo 90 dětí, které mají otce nebo matku ve vězení. Pro mnohé z nich je kemp jedinou prázdninovou aktivitou.

Andělský kemp (foto MVS)

„Děti ... odjíždějí plné nových zkušeností a povzbuzené láskou a nadějí, kterou má pro jejich životy Bůh. Desetiletý Radek pyšně drží darovanou Bibli a říká: ‚Tahle knížka mi změnila život,‘“ napsala za pořadatele Jitka Vrbová.

Andělský kemp nabízí nejen pestrý program, workshopy a výlety, ale také bezpečné prostředí s vyškolenými vedoucími a možností sdílet svá trápení a strachy. „Bojím se o tátu, seděl za drogy a teď je znovu prodává. Určitě zase půjde do vězení. Snažím se ho přesvědčit, aby to nedělal, aby byl radši se mnou, ale on má radši drogy než mě,“ cituje Vrbová jedno z dětí a dodává: „Před večerkou si malé holčičky na pokoji vyprávějí zkušenosti, jak jim tátové nebo strejdové ubližují.“

MVS v některých případech po skončení kempu spolupracuje s OSPOD s cílem předejít dalšímu násilí v rodině. Dětem se věnuje dlouhodobě a usiluje o systémové změny, aby těmto dětem byla věnována větší pozornost a péče.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné