Přehled článků Aktuálně akce církev evangelium

Albánie: Evangelizační turné oslovilo na 5000 lidí

Albánští evangelikálové spojili síly a uspořádali evangelizační program v deseti městech. Přibližně 300 lidí se chtělo o Ježíši dozvědět víc.

foto Evangelical Focus

Turné se konalo od 25. června do 6. července 2024 v 10 albánských městech. Program, jehož snahou bylo zvěstovat lidem evangelium, obsahoval různé druhy umění – hudbu, divadlo i cirkusové prvky a někteří křesťané sdíleli své osobní svědectví, jak poznali Ježíše Krista. Účinkující koordinoval pastor Sabri Kasemi, který jezdí do Albánie kázat evangelium každé léto již po několik let.

Na programy dohromady přišlo zhruba 5000 lidí, z nichž asi 300 na sebe nechalo kontakt s tím, že se chtějí o Ježíši dozvědět více. Organizátoři turné v každém městě spolupracovali s místními církevními společenstvími a jejich pastory.

„Boží slovo nás učí, že máme jít a kázat evangelium vhod i nevhod. Takto jsme do srdcí Albánců zaseli semínka a jsem si jistý, že jednoho dne to přinese ovoce,“ řekl Alesio Sema, tajemník Albánské evangelikální aliance.

V Tiraně, hlavním městě Albánie, se navíc letos v létě koná ještě další evangelizační turné, na kterém Albánská evangelikální aliance spolupracuje s Aliancí tiranských církví a s chválicí skupinou Ndër Breza („Mezi generacemi“).

Hlavními náboženskými proudy v Albánii jsou umírněný islám a pravoslavné a katolické křesťanství. Početná je skupina ateistů a agnostiků. Před rokem 1990 byl ateismus komunistickou vládou vynucován a jakékoli náboženství bylo zakázáno.


Evangelical Focus

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné