Přehled článků Aktuálně akce divadlo děti

25. Ringoturnaj: sport, romantika i vzdělávání

Již pětadvacátý Ringoturnaj dětské organizace Royal Rangers proběhl ve dnech 8. až 12. května v rekreačním středisku Drak u městyse Křižanov na Vysočině. Tato největší akce „royalistů“ v České republice se ale už nějakou dobu netýká jen hraní kolektivní hry ringo.

Ringoturnaj, foto FB 9. Přední hlídka Royal Rangers v ČR

Celkem 750 účastníků z 31 oddílů z celé ČR si po pět dnů užívalo duchovní programy, chvály, deskové hry, přednášky a semináře i desítky rozličných workshopů. Sportovně založení jedinci mohli kromě ringa soutěžit v několika dalších sportech, pro bojechtivé byla připravena aréna se zbraněmi LARP, přírodovědci měli příležitost se vzdělávat v ornitologii, včelaření nebo botanice, romantické duše se mohly těšit na projížďky ve člunech či večerní čajovnu.

Všestrannou prověrkou vybraných účastníků byla soutěž Ranger roku spočívající v několika disciplínách (běh, Bible, uzly, oheň, orientace). Večerní programy vedli zkušení duchovní z řad pastorů a starších z několika denominací a byly rozděleny podle věku, tudíž si na své přišli jak předškoláci, tak teenageři, ale i dospělí.

V sobotu 11. května proběhl Ranger Camp, den otevřených dveří, kdy akci mohla navštívit i široká veřejnost. Již několikaletá spolupráce s armádou a policií vyústila v působivé prezentace vojenské a policejní techniky, přičemž vrcholem byla letová ukázka vojenského vrtulníku během jednoho z dopoledních nástupů.

O zdárný průběh akce pečovaly desítky organizátorů včetně bezpečnostní služby, zdravotnické služby a služby krizové intervence. Krásné májové počasí pak podtrhlo příjemný charakter akce.


Mgr. Bc. Josef Jan Kovář je velitelem Royal Rangers v Jihomoravském kraji.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné